Oorzaken Hypochondrie
.
Andere artikels

- wat is hypochondrie?
- Oorzaak van Hypochondrie en ziektevrees
- Is er iets mis met mij?
- Stadia van Hypochondrie
- Wanneer je arts bezoeken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hypochondrie heeft meerdere oorzaken. Teveel om op te noemen zelf, maar de hoofdoorzaak is pure angst.

Angst dat er iets mis met je is of zal zijn.

Je kan dat hebben omdat je een dierbaar iemand verloren bent, omdat een bepaalde ziekte in de familie voorkomt, of (in mijn geval vroeger) omdat je rare dingen voelt in je lichaam terwijl de arts niet echt iets vindt.

En gelukkig is er dan ook meestal niets.

Het is de angst voor de ziekte, voor dat 'erge' dat ervoor zorgt dat je zenuwen op den duur moe beginnen worden en je zelf rare gevoelens geven in je lichaam, waardoor je denkt: "zie je wel, ik voel het dus het moet wel echt zijn" > meer angst en de vicieuse cirkel is rond.

In mijn nieuwsbrief hieronder help ik je om de angst voor ziektes weg te nemen én doe ik een poging om bepaalde symptomen te voorkomen.

Ik had bijv. veel last van hoofdpijn/duizelingen/misselijkheid/hartkloppingen/... en ben daar met bepaalde techniekjes sinds 2004 van verlost.

Ik leg je graag uit wat ik allemaal deed, o.a. via m'n gratis nieuwsbrief.

Email:

Je Privacy wordt 100% gerespecteerd

Je ontvangt één keer per week de nieuwsbrief met tips om je hypochondrie goed aan te pakken. Je privacy is 100% veilig, je gegevens worden nooit met anderen gedeeld (en op een beveiligde server bijgehouden bij Aweber.com). Je kan je uitschrijven wanneer je wil via een link die je in elke mail vindt en de nieuwsbrief is natuurlijk volledig gratis.

 

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten zijn voor iedereen anders. Je hypochondrie aanpakken vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

 

Copyright Hypochondrie.be Privacy Beleid - Contact - Over Ons - Algemene Voorwaarden