Hypochondrie.be
.
Andere artikels

- wat is hypochondrie?
- Oorzaak van Hypochondrie en ziektevrees
- Is er iets mis met mij?
- Stadia van Hypochondrie
- Wanneer je arts bezoeken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hypochondrie is ziektevrees. Wanneer je hypochondrie hebt denk je regelmatig dat je ziek bent én ben je daar specifiek bang van.

Je voelt iets...iets raar...in je lichaam en je denkt meteen het ergste. Bij mij uitte de hypochondrie zich erin dat ik steeds aan kanker en tumoren dacht. Ik had enkele weken hoofdpijn > dat moet een tumor zijn natuurlijk.

Bij hypochondrie ga je meestal ook op het internet veel over je 'ziekte' opzoeken en begin je de ergste zaken te denken.

En omdat je door de hypochondrie bang bent van ziekte, ga je veel beginnen vermijden. Zieke mensen bijv, maar vooral ook zaken waarvan je weet dat je er ziek door kan worden (kleine kinderen, weinig kledij aandoen, zaken aanraken die besmet zijn (smetvrees)) enzovoort.

Hypochondrie is dus geen pretje. Ik ben er zelf in 2004 van af geraakt en dat is echt een goed gevoel. Als ik nog eens iets voel (wat iedereen voor heeft) dan zit ik daar niet meer mee in en zo heb je minder stress en zorgen.

Nu het is natuurlijk wél belangrijk om je eerst door een arts te laten onderzoeken. Maar wanneer je gezond verklaard wordt en toch met alles blijft inzitten, dan kan je beter de hypochondrie zelf viseren en daar aan werken.

Het is de angst voor het ziek zijn/worden, de angst dat er iets mis is die weg moet. Dan kan je pas rustiger worden en opnieuw normaal leven.

Als je enkele technieken wenst om je hypochondrie aan te pakken, dan kan je je hieronder inschrijven op de gratis nieuwsbrief vol tips die ik af en toe verstuur.

De nieuwsbrief is volledig gratis en je kan je natuurlijk ook uitschrijven wanneer je dan van je ziektevrees verlost zal zijn!

Email:

Je Privacy wordt 100% gerespecteerd

Je ontvangt één keer per week de nieuwsbrief met tips om je hypochondrie goed aan te pakken. Je privacy is 100% veilig, je gegevens worden nooit met anderen gedeeld (en op een beveiligde server bijgehouden bij Aweber.com). Je kan je uitschrijven wanneer je wil via een link die je in elke mail vindt en de nieuwsbrief is natuurlijk volledig gratis.

 

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten zijn voor iedereen anders. Je hypochondrie aanpakken vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

 

Copyright Hypochondrie.be Privacy Beleid - Contact - Over Ons - Algemene Voorwaarden